Geri dönüşüm teknolojileri, evsel atıkları yaklaşık olarak 12 saatte geri dönüştüren ileri teknolojiler kullanılarak üretilmiş olan tüm geri dönüşüm makinelerini kapsamaktadır.
Geri dönüşüm teknolojileri sayesinde evsel atıklar, ortalama olarak 12 ya da 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde minimum elektrik harcanarak organik gübreye, verimli toprak suyuna ve tohuma dönüştürebilmektedir. Geri dönüşüm teknolojilerinin çevreye olan faydalarının yanı sıra çöp değerlendirmesi yapılmasını sağlayarak ülkemizi de büyük bir külfetten kurtarmaktadır.
Geri Dönüşüm Teknolojisinde Çevreci ve Milli Anlayış
Bu teknolojiler sayesinde Türkiye için finansal bir fayda da elde edilmektedir. Geri dönüşüm teknolojileri kapsamında yerli kaynaklardan faydalanmamız sayesinde benzerlerine göre hem daha ekonomik hem de daha verimli geri dönüşüm makineleri üretimi yapmaktayız. SRST olarak geri dönüşüm teknolojilerini çevreci ve milli bir fayda olarak kullanmaktayız.
SRST makine kullanıcıları, organik atık imha sorunları ve bu alana harcanan paralardan da tasarruf sağlayarak, geri dönüştürdükleri atıkları gübre olarak satarak kazanç sağlayabilir ya da arazilerinde verimli toprak elde etmek için şahsi olarak kullanabilmektedir. Ticari faydalarının yanı sıra gelecek nesiller için daha iyi bir çevre ve yaşam alanı da oluşturulmaktadır.
Geri Dönüşüm Teknolojileri Çalışma Prensibi Nasıldır?
Geri dönüşüm teknolojileri çalışma prensibi tamamen ileri mühendislik çözümlerle tasarlanmıştır. En düşük elektrik harcaması ile maksimum fayda elde edilmektedir. Geri dönüşüm makineleri, maksimum 24 saat içerisinde tüm geri dönüşüm işlemlerini tamamlar.
Otomatik çalışma prensibi ile 140 derece yağ sıcaklığı ve 300 derece hava buharı ile anti bakteriyel olarak kokusuz bir şekilde geri dönüşüm sağlamaktadır. Geri dönüşüm makinelerinin 12 saat boyunca çalışması esnasında 6 adet çalışma bölgesi aktif olmaktadır.
Bu aşamalar ve çalışma prensibi:
Makinanın 1. çalışma bölgesinde sıcaklık yükselmeye başlar ve atık gıdalar yavaş yavaş karıştırılıp otomatik olarak parçalanır. Kazan içindeki atık gıdaların vizkozitesi bu noktada yükselmeye başlar. Bu da şu demektir; atık gıdaların akışkanlığı azaltılır ve atık gıdalar içerisindeki su buharlaşarak kazan havasına su buharı olarak geçmektedir.
2. çalışma bölgesinde, fabrika ayarı olan çalışma sıcaklığında atık gıdalar kurutulma işlemleri tamamlanır. Makinenin çalışma süresince atık gıdaların kurutulması ve su kaybetmesi sağlanır. Atık gıdadaki nem içeriği düzgün bir şekilde azalırken besin değerleri de korunur. Vizkozite değişmez, sabit kalır.
3. çalışma bölgesi kapsamında ise ileri derecede kurutma fazı tamamlanır. Atık gıdaların hacmi çok bu aşamada oldukça azalır ve vizkozitesi hızla yükselir.
4. çalışma bölgesi kapsamında ise atık gıdaların içerisindeki nem içeriği hızla %8 ya da %10 miktarına kadar iner. Atık gıdaların vizkozitesi maksimum değerine bu aşamada ulaşır. Atık gıda kütlesi yapışkan ve kuru bir yapıya dönüşür.
5. çalışma bölgesinde kritik tüm aşamalar tamamlanmış olur. Atık gıda partikülleri aşama aşama toz yapısını almaya başlar. Sıcaklık otomatik olarak kontrol edilmeye devam edilir.
6. çalışma bölgesinde yağ sıcaklığının yükselmesi sebebiyle alarm sıcaklığına ulaşılır. Makine soğutma çevrimini otomatik olarak başlatır. Kazan içerisindeki mikser bu aşamada dönmesini sürdürür.
Geri dönüşüm teknolojileri sayesinde atık gıdalar kurumuş olsa da, kazandaki malzemeler ve gıda atıkları daha fazla enerji absorbe etmektedir. 12 saat içerisinde tüm bu aşamalar tamamlanır.